EnergieC Midden-Delfland

Donatie rabobank voor EnergieC

EnergieC Midden-Delfland ontvangt donatie uit het Rabobank Coöperatiefonds

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 26 maart heeft Energiec Midden-Delfland een donatie van 5.000 euro ontvangen uit het Rabobank Coöperatiefonds. EnergieC had een aanvraag voor een donatie ingediend om geld in te zamelen voor het project de opstart van de coöperatie. EnergieC Midden-Delfland kan van start met haar eerste collectieve zonnepanelenproject.  

De lokale energiecoöperatie heeft een intentieovereenkomst getekend voor haar eerste dak. Door de donatie van het Rabobank Coöperatie fonds is het mogelijk de technische onderzoeken te starten om daarna daadwerkelijk tot realisatie over te gaan. Alle inwoners en ondernemers uit Midden-Delfland kunnen meedoen, tot half mei kunnen zij zich nog inschrijven voor het eerste project.

De bijeenkomst werd georganiseerd in het Rabobankkantoor in Delft. 19 andere verenigingen en stichtingen mochten ook een cheque in ontvangst nemen. Mandy van Schie en Petra den Boer, medewerkers bij de Rabobank reikten de cheques uit. In totaal is er een bedrag van € 79.680,- geschonken aan alle 19 verenigingen/stichtingen. Het bestuur en de leden van EnergieC zijn enorm blij met de donatie.

EnergieC Midden-Delfland bestaat uit een groep vrijwilligers die zich inzet voor duurzaamheid in de eigen woon- en leefomgeving. Dat wil de energiecoöperatie samen doen met de inwoners van Midden-Delfland. Leden kopen ‘zonne-aandelen’ en investeren daarmee in de zonnepanelen die verbonden zijn aan EnergieC Midden-Delfland. De opgewekte energie wordt verkocht en de opbrengst verdeeld onder de leden.energiecdonatie1

 

Gunstige belastingregeling

De energiecoöperatie maakt gebruik van de ‘regeling verlaagd tarief’. Met deze landelijke regeling krijgt ieder lid van een coöperatie een belastingkorting voor de duur van 15 jaar op zijn of haar energienota voor (het eigen aandeel in de) opgewekte duurzame elektriciteit. Zo kunnen inwoners op een financieel rendabele manier aan de slag met lokale duurzame energie. De terugverdientijd is 8 tot 10 jaar.

Het Rabobank Coöperatiefonds

Iedere vereniging of stichting in de omgeving van Delft, Pijnacker, Nootdorp en Lansingerland kan een aanvraag voor een donatie indienen. Met het Rabobank Coöperatiefonds investeert de bank een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. De themagroep Coöperatiefonds, bestaande uit ledenraadsleden van de bank, behandelt de aanvragen en toetst deze aan de criteria van het fonds. Elk jaar zijn er drie momenten waarop een aanvraag voor een donatie kan worden ingediend, in 2019 kan dat nog voor 1 juni of voor 1 november.

Op dinsdag 2 april om 20.00 uur houdt EnergieC Midden-Delfland een informatieavond in de Pynas in Maasland. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten? Neem contact op met Matthijs Beke via telefoonnummer 06 136 97 739 of stuur een mail.energiecdonatie2