EnergieC Midden-Delfland

Zo draag ik bij aan een groener Midden-Delfland

Ik doe mee

Investeren in zelf opgewekte energie uit Midden-Delfland is heel simpel, al zeggen we het zelf. Meld je nu alvast aan. Dat kost je hooguit een paar minuten. Als we dan een dak hebben, krijgt je van ons als eerste een mail. Je kan je dan definitief inschrijven en aangeven hoeveel aandelen je wilt. (het is verstandig om nooit meer zonneaandelen te kopen dan dat je eigen energieverbruik op jaarbasis is, dus stel je energieverbruik is 3.450 kWh per jaar dan is het verstandig om niet meer dan 35 aandelen te kopen). De rest doen wij vanuit EnergieC Midden-Delfland. Een energieaandeel staat gelijk aan ongeveer een derde van de energie die een zonnepaneel opwekt. Die investering verdien je terug. Na pakweg 9 à 10 jaar levert het je zelfs rendement op. Dat is toch makkelijk verdiend? 

 

Je eigen energie vanuit Midden-Delfland

De stroom die we gezamenlijk opwekken verkopen wij aan een energieleverancier. De opbrengsten verdelen wij onder de leden. Je kan bij je huidige energieleverancier blijven. Wij regelen wij via onze administratie dat je de energiebelasting  via je eigen energieleverancier terugkrijgt. Dat werkt.

Doet mijn energie-leverancier mee?

EnergieC Midden-Delfland maakt een afspraak met een energieleverancier, dat zíj voor de verrekening zorgt van de teruggave energiebelasting in de Postcoderoosregeling. Er zijn al diverse energieleveranciers die hieraan meewerken, klik hiervoor op deze link.

Als uw energieleverancier niet bij dit lijstje staat raden we je wel aan om na te vragen bij je energieleverancier of zij de energiecoöperatie (postcoderoos-regeling) ondersteunen.lid worden EC

Voorinschrijving 1ste dak Schipluiden

Als u een voorinschrijving wilt doen kunt u dit formulier invullen. Wij zullen het zo spoedig mogelijk beantwoorden.Vult u alstublieft alle verplichte velden in. (*)

Aanhef

Iedereen kan meedoen

We werken op basis van de zogenaamde postcoderoosregeling. Je krijgt alleen belastingvoordeel als je in de postcoderoos van de zonnepanelen woont. We vormen in Midden-Delfland één postcoderoos. Dus iedereen kan mee investeren op elk dak dat wij met elkaar gaan beleggen met zonnepanelen. Dus het maakt niet uit waar wij een dak aanbieden. Je kan sowieso meedoen.

En als we zeggen iedereen, dan bedoelen we ook iedereen. Dus zowel bewoners als bedrijven, mits je maar een kleinverbruikersaansluiting hebt (dat is een gewone huisaansluiting).

 
Zie verder onze vragen en antwoorden.